Spasen i peti dečak?

Iz potopljene pećine na severu Tajlanda spasen je i peti dečak, prenose svetski mediji informaciju CNN i Rojtersa, koji se pozivaju na pripadnika tajlandske mornarice koji u akciji spasavanja pruža pomoć.

Vest nije još zvanično potvrdjena.

Juče su iz pećine, prema zvaničnom saopštenju iznetom na konferenciji za štampu šefa spasilačke misije, izvučena četvorica dečaka starosti izmedju 11 i 16 godina.

Njima je prva pomoć pružena u poljskoj bolnici pred pećinom, a zatim su, danas se tvrdi, helikopterima otpremljeni u bolnicu najbližeg grada, koji se nalazi na udaljenosti od 50 kilometara.

Nije potvrdjena vest da su prvu četvoricu spasenih dečaka već posetile porodice.

Izveštaji sa lica mesta svedoče o sunčanom vremenu, snažnom povlačenju vode i dobrim uslovima za nastavak operacije.

Dvanaest dečaka, članova lokalnog fudbalskog kluba „Divlje svinje“, i njihov 25-godišnji trener sklonili su se od jake kiše u pećinu, kad im je bujica zatvorila izlaz. Nadjeni su zahvaljujući motorciklu, nekoliko bicikala i sportskoj opremi, koje su pred pećinom ostavili.

Pošto su mediji zamoljeni da se udalje iz zone 200 metara oko pećine, informacije o akciji spasavanja zasnovane su na ne baš uvek preciznim svedočenjima sporednih učesnika. U akciji učestvuje ukupno 90 ronilaca od kojih 18 čine jezgro spasilačkog tima. Ključni deo posla obavljaju ronioci iz Australije i Velike Britanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com