Dvanaest malih fudbalera pošlo je na izlet, osam smo spasili…

Bivši guverner provincije Čiangrap Narongsak Osathanakon objavio je da su danas još četiri dečaka iz lokalnog fudbalskog kluba „Divlje svinje“ oslobodjena iz poplavljene pećine Khao Luang u operaciji koja je trajala 9 sati, dva sata kraće od jučerašnje.

Ukupno se u bolnici u gradu 60 kilometara udaljenom od pećine nalazi osam dečaka. Pošto su 16 dana proveli u gotovo potpunom mraku i vlazi, zbog opasnosti od infekcije su u karantinu i porodicama je dozvoljeno da se sa njima vide kroz staklo.

Na licu mesta nalazi se više od hiljadu novinara i oni javljaju da je deci poslužena tai- piletina s pirinčem i bosiljkom. Mediji sad izveštavaju da njihov 25-godišnji učitelj ne samo da se prvih dana, dok nisu pronadjeni, potpuno odrekao hrane u korist dece, nego je brinuo i za očuvanje njihove duhovne ravnoteže – navodno je deset godina bio monah u budističkom manastiru i tajne meditacije su mu dobro poznate.

Novinari su odgurani daleko od ulaza u pećinu, ali su se neki snašli pa, kako izveštava Frankfurter algemajne cajtung, dogadjanja ne samo prate nego i snimaju pomažući se dobrim dvogledima. I postavljaju video zapise na društvene mreže, u zavidnom obimu.

Bivši guverner provincije Čiangrap, koji je šef ove spasilačke misije, nije uveren da će preostala četiri dečaka i njihov 25-godišnji trener, svi biti spaseni sutra. Pre je uveren da će operacija potrajati još dva dana.

Neki se zapadni novinari sada pitaju: zašto je dogadjaj u Tajlandu izazvao toliko svetske pažnje a ne, recimo, poplave u Japanu koje su odnele stotinu žrtava. E pa oni nisu čitali ni Andersenove ni bajke braće Grim i zato im ceo ovaj dogadjaj, kao većini, potajno ne liči na priču o Alibabi i njegovih deset, pardon 12 razbojnika. Neki duhovit pisac tajlandske mornarice tako nešto insinuira na njenoj stranici na društvenim mrežama: Divlja svinja 1, Divlja svinja 2…Divlja svinja 8.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com