Spremni za doček: Ne pijte nikako rum-kolu, držite se ruma, džina i votke

Tako. Prema uveravanjima ruskog sajta life.ru najteži mamurluk očekuje vas ukoliko novogodišnju noć provedete uz koktele napravljene s gaziranim pićima. U ono što se ne preporučuje spada rum-kola ili votka-kola.

Zatim kao samo malo manje nepoželjni slede slatki kokteli: pinja kolada i martini sa sokom od višnje. Njihova slatkoća prikriva alkohol te se može popiti mnogo i eto ti mamurlika.

Na visokom trećem mestu izazivača najgoreg mamurluka su šampanjac i penušava vina. Alkohol brže dospeva u krv. Ali bolje ih je piti u čistom vidu nego kao koktele.

U sredini ove top liste izazivača najtežeg mamurluka su: burbon, brendi, viski, absint i sambuka.

Navodno najmanji mamurluk sledi ako pijete rum (na osmom mestu). Najbolji je, navodno, beli rum, pa zlatni i tek onda tamni. Ali o kvalitetu treba povesti računa, pre nego što se prihvatite čaše.

Na devetom mestu, znači kao piće koje manje preti teškim mamurlukom od ostalih, nalazi se džin. Ako je kvalitetan.

I najzad, pa top listu pravi jedan ruski portal, na dnu rizika od teškog mamurluka je – votka. Ali takodje ako je kvalitetna i, ističe life.ru, praktično je sastavljena iz samo dva sastavna dela: alkohola visokog kvaliteta i vode. Sve ostalo, kažu, teško se može nazvati votkom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com