Šta su Željko Komšić i Bakir Izetbegović poručili Hrvatima

O tome ko će zauzeti mesto hrvatskog člana Predsedništva BiH opet su presudili Bošnjaci,  jer to omogućava Ustav BiH, a Ustav je iznad svakih želja, i hrvatskih, i želja Bakira Izetbegovića.

Tako je, po objavljivanju preliminarnih rezultata izbora tri člana Predsedništva BiH, objašnjeno hrvatskom biračkom telu, na čelu sa šefom HDZ BiH Draganom Čovićem, koji je u Mostaru priznao svoj poraz i pobedu lidera Demokratske fronte Željka Komšića.

„Ne možete Hrvatima birati legitimne predstavnike. To je put nazadovanja, to nije europski put. Verujem da će u bošnjačkom narodu biti dovoljno onih, koji će shvatiti da ovo što su večeras uradili nije dobro“, rekao je Čović i najavio da će, po objavljivanju konačnih rezultata, HDZ BiH utvrditi „strategiju ponašanja“.

Željko Komšić je praktično poručio da on neće biti hrvatski predstavnik u Predsedništvu BiH iako se kandidovao i izabran je na mesto hrvatskog člana.

„Ponovit ću vam isto ono što sam rekao 2006. i 2010. Kao budući član Predsedništva BiH svima stojim na raspolaganju, bez obzira na to jesu li glasali za mene. Poruka Hrvatima bilo gdje u BiH je da je naš ustavni sistem takav da sam opet tu. Nemate razloga za strah, ja sam vaš predsjednik, bez obzira na to jeste li glasali za mene ili ne. Trudit ću se jer znam kakva je ovo obaveza i teret, da opravdam vaše poverenje“, rekao je Komšić.

Poruku za Dragana Čovića imao je Bakir Izetbegović, šef SDA i dosadašnji bošnjački član Predsedništva BiH:

„U ovoj zemlji se radi po Ustavu, ne po željama Dragana Čovića. Ni mi Bošnjaci nismo zadovoljni što imamo trećinu vlasti, a pola nas je u ovoj državi. Nismo zadovoljni ni što postoji Republika Srpska“, rekao je pobednički Izetbegović i dodao da je „SDA najjača stranka u BiH i tako to treba biti“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com