Stupile na snagu još jedne američke sankcije Rusiji

Danas je stupio na snagu novi paket sankcija, koje su SAD uvele Rusiji: zabranjeno je pružanje bilo kakve pomoći toj zemlji sem humanitarne, zabranjeno je izdavanje dozvola za izvoz oružja i proizvoda dvostruke namene ruskim kompanijama i zabranjeno je da im se daju krediti.

Ove su sankcije opravdane slučajem dvostrukog britansko-ruskog špijuna Sergeja Skripalja, za čiji je navodni pokušaj trovanja bojnim otrovom novičok Velika Britanija optužila Rusiju.

Ruski ministar industrije Denis Manturov izjavio je, kako prenose ruske agencije, da će zabranjena elektronika biti zamenjena u okvirima ruskog programa zamene uvozne robe ili nabavkama u Jugoistočnoj Aziji.

Manturov je rekao da se Rusija što se radioelektronike tiče pod sankcijama nalazi već duži niz godina i da robu iz kategorije space i military koju ne može odmah da proizvede nabavlja na otvorenom tržištu.

A što se tiče mikroelektronike od 28 nanometara i manje, ta se proizvodnja naručuje od krupnih fabrika u Jugoistočnoj Aziji. Mikroelektronikom, do 65 nanometara, koja se proizvodi u Rusiji, dosad je zamenjeno 2.500 tipova, rekao je Manturov za RIA Novosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com