Šulc diše Merkelovoj za vrat

Demohrišćanska unija Nemačke (CDU), koju predvodi nemačka kancelarka Angela Merkel, ubrzano gubi popularnost, a pred parlamentarne izbore koji će biti održani krajem septembra.

Prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja, koalicija CDU-CSU trenutno ima podršku 33 odsto građana, što je pad za 4 odsto u odnosu na prethodno istraživanje, objavio je Bild am zontag.

S druge strane, Socijademokratska partija (SPD) beleži porast popularnosti. Stranka koju je nedavno preuzeo Martin Šulc, sada ima podršku od 29 odsto, što je najveća podrška za tu stranku u poslednje četiri godine.

Trenutna razlika između koalicije CDU-CSU i SPD-a najmanja je još od 2013. godine.

Martin Šulc, bivši predsednik Evropskog parlamenta, prošle nedelje je od Zigmara Gabrijela preuzeo vođstvo SPD-om i tom prilikom je istakao da mu je cilj smena Merkelove. Interesanto, Nemačku trenutno vodi takozvana široka koalicija, CDU-CSU i SPD.

Kada su ostale stranke u pitanju, podrška desno orijentisanoj Alternativi za Nemačku (AfD) ostala je na 11 odsto, dok Stranku slobodnih demokrata (FDP) podržava 6 odsto. Zeleni i Levica (Linke) trenutno imaju podršku od 8 odsto, što je za obe stranke pad od 2 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com