Svet je jadan, pardon, jedan : Olimpijac iz Ugande pokušao bekstvo

„Situacija u Ugandi je ovog trenutka veoma teška zbog koronavirusa. Ljudi gube posao i traže način da zarade. Sportistima u Ugandi ne plaćaju. Mislim da je on tražio način da nešto zaradi i pošalje porodici. Zato je pokušao da pronadje posao u Japanu. A zaradio je samo gomilu problema“, rekla je olimpijka iz Ugande Ketlin Grejs Noubl povodom pokušaja ugandskog olumpijca Džulijusa Sekitoleko (20) da pobegne iz olimpijskog tima i ostane u Japanu.

Kako prenosi gazeta.ru, teškoatletičar Sekitoleko bio je sa ekipom u tronedeljnom karantinu u mestu Idzumisano.“Sramota, kako su se tamo prema njima odnosili, rekla je Ketlin Grejs Noubl.

Da je sportista nestao otkriveno je 16.jula pri testiranju sportista na Covid-19. On je ostavio poruku da ne želi da se vraća u domovinu jer je život tamo težak i zamolii da se njegove stvari predaju njegovoj ženi.

Kupio je gotovinom kartu za voz prema Nagoji i u gradu Gifu(provincija Aiti) se našao sa zemljakom koji već radi u Japanu. Policija ga je pronašla uz pomoć kamera za nadzor u provinciji Mie, gde je našao utočište kod drugog zemljaka.

Nije pružao otpor, odgovarao je na sva pitanja i – plakao.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com