Svet je jadan, pardon jedan: Zašto Zelenski nije pružio prvu pomoć Merkelovoj?

Rusi svakako imaju pametnija posla i prečih svojih problema, ali danas se raspadaju osudjujući ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog što juče nije pružio prvu pomoć nemačkoj kancelarki Angeli Merkel!

Za vreme posete Zelenskog Berlinu, a dok su predsednik Ukrajine i nemačka kancelarka slušali intoniranje himni, video snimci pokazuju da nemačka kancelarka na sve načine pokušava, ali ne uspeva, da savlada iznenadnu jaku drhtavicu.

Pogleda uperenog napred, ukrajinski predsednik, na video snimku, ne obraća pažnju na ono što se dogadja s kancelarkom.

Zelenski je kasnije izjavio: „Što se tiče Merkel… Ja sam stajao kraj nje, i verujte mi, ona je bila sigurna“

A Merkelova je izjavila da je samo dehidrirala i pošto je popila nekoliko čaša vode, sve je opet bilo u redu.

Iz Bundestaga je saopšteno da svako ima pravo na trenutak slabosti, pa i kancelarka.

Bez svake sumnje zlonamerno, deo ruskih medija optužuje ukrajinskog predsednika za odsustvo saosećajnosti i empatije, pa se iz ovog slučaja izvode i zaključci o iskrenosti njegovih evropskih uverenja.

Ne zamera se Zelenskom samo to, nego i neoprostiva nesposobnost snalaženja u neočekivanim, protokolom nepredvidjenim okolnostima!

Ruski mediji konsultuju lekare raznih specijalnosti, koji, posredstvom snimka, postavljaju razne dijagnoze kancelarki, od ozbiljnog dijabetesa do bezazlene slabosti izazvane visokom temperaturom i preopterećenošću.

Manje medicinski obrazovani komentatori podsećaju na kancelarkinu „partiju, koja joj se raspada pred očima“, ali i njene godine.

Vladimir Zelenski nije ni lekar, ni pripadnik nemačke službe bezbednosti, pa laik mora da postavi pitanje zašto nije reagovao kancelarkin lekar niti obezbedjenje i drugo, postoje li neki zakoni protokola u skladu sa kojima se, u ovakvim slučajevima, ponaša gost i njegovo obezbedjenje.

Da li je po nemačkom zakonu, u sličnim slučajevima, kažnjivo ukoliko medicinski laik pruža pomoć, ili ukoliko je ne pruža?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com