Telegraf: Britanija potpisala sporazum sa Srbijom o suprotstavljanju „zloćudnom uticaju“ Rusije

Za vreme vojne vežbe „Platinasti vuk“, Velika Britanija je sa Srbijom potpisala značajan sporazum u cilju suprotstavljanja „zloćudnom ruskom uticaju“ i „manipulaciji“, piše britanski list Telegraf pozivajući se na razgovor s  ministrom odbrane Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Ben Volasom.

Pošto je potpisao sporazum o suprotstavljanju ruskom mešanju, Volas je rekao, navodi list, da Britanija želi Srbiju za glavnim stolom.

On je rekao da je u bezbednosnom interesu Britanije da „bude angažovana u post-jugoslovenskom razvoju“ i dodao da Britanija želi da pomogne Srbiji da se odupre ruskom „zloćudnom uticaju“ i „manipulaciji“.

„U našem je interesu da pomognemo otpornost država poput Srbije na zloćudne aktivnosti i uticaje“, rekao je Volas.

„Na mestima gde vidimo aktivnosti drugih nacija, slabljenje zemalja ili njihovo podrivanje ili pokušaj manipulacije njima, onda je naravno u našem interesu da prihvatimo izazov i podržimo te zemlje”, rekao je Volas za britanski Telegraf.

List napominje da srpska vojska istovremeno vežba s britanskom u Srbiji i sa ruskom vojskom u Belorusiji.

I citira ministra odbrane Srbije Nebojšu Stefanovića da Srbija „kao vojno neutralna zemlja želi da radi sa svima kako bi naša vojska bila što profesionalnija“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com