Todorići se vraćaju kući, a tamo…

Ante Todorić, stariji sin vlasnika Agrokora Ivice Todorića, pojavio se u Zagrebu i odmah dao izjavu tužilaštvu.

„Porekao sam sve što mi se stavlja na teret“, rekao je on novinarima.

Ante Todorić se nalazi medju 15 osoba kojima se stavljaju na teret prevarne radnje u privredi. Njemu nije odredjen istražni pritvor.

Njegovom ocu, vlasniku Agrokora Ivici Todoriću, istražni pritvor je odredjen. Po zakonu, on je imao tri dana da se pozivu istražnih organa odazove. To nije učinio i sad Hrvatskoj ostaje da izda evropski nalog za hapšenje, ukoliko se Todorić nalazi na teritoriji EU ili medjunarodnu poternicu, ako se nalazi van teritorije EU. Još se ne zna pouzdano odakle Todorić piše svoje poznate blogove. Ukoliko je na teritoriji EU, država u kojoj se nalazi treba da ga isporuči Hrvatskoj u roku 60+30 dana. Ukoliko je van EU, rokovi za odgovor na medjunarodnu poternicu nisu definisani, rekao je večeras hrvatski ministar unutràšnjih poslova Dražen Bošnjaković za HRT.

Pretpostavlja se da je Todorić u Londonu. Bošnjaković je rekao da je u poslednje dve godine Hrvatska sa Velikom Britanijom imala 8 evropskih naloga za hapšenje. Od šest hrvatskih zahteva pozitivno je rešeno pet, a jedan odbijen. Oba britanska zahteva Hrvatska je izvršila.

Sud u Zagrebu prihvatio je zahtev Županijskog državnog tužilaštva da počne blokada imovine Ivice Todorića, saznaje telegram.hr i to u vrednosti od milijardu kuna koliko se sada sumnja da je izvukao iz Agrokora.

Pozivajući se na zemljišne knjige, hrvatski mediji tvrde da je već blokirana četvrtina dvorca Kulmerovi dvori, ona koja se vodi na Ivicu Todorića. Ostale tri četvrtine koje se vode na njegovu decu – sinove Antu i Ivana i kćer Ivu – nisu blokirane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com