Trampov izveštaj o stanju nacije: SAD su jače nego ikad

Američki predsednik Donald Tramp dočekan je frenetičnim aplauzom, uzvicima odobravanja i skandiranjem u američkom Kongresu gde upravo podnosi izveštaj o stanju nacije.

On je izveštaj počeo inventarom „neverovatnih rezultata“, koje su SAD postigle za tri godine njegove vladavine.

Govor je uglavnom bio identičan onome koji je održao na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Američka ekonomija je bolja nego ikad, vojska je obnovljena, granice su sigurne, ponos je obnovljen… nabrajao je Tramp, a posle svakog navođenja kongresmeni-republikanci su skakali na noge, aplaudirali i uzvikivali poruke odobravanja.

Medju Trampovim gostima je bio i Huan Guaido koga su SAD priznale za predsednika Venecuele. O njegovoj se hrabrosti Tramp izjasnio biranim rečima, rekao je da socijalizam uništava nacije i obraćanje je završio sa: “Hvala gospodine predsedniče, mnogo hvala”.

Medju Trampovim gostima je bio i Čarls Megi, prvi crni vojni pilot SAD. Neverovatna istorija, rekao je Tramp i objavio da će Megi u septembru napuniti 100 godina. I pored toga, Megi je sa ostalima ustajao na svaku pohvalu koju mu je uputio Tramp.

Samohranoj majci i njenoj kćeri, takodje gostima u predstavi „izveštaj naciji“, na licu mesta je dodelio školarinu za školu po njihovom izboru, a „divnoj prvoj dami Amerike zahvalio se na ljubavi i svemu ostalom što čini za američku decu“. Gromiglasan aplauz.

Demokrate su pokazivale otvoreno nezadovoljstvo, kad je Tramp rekao da su prethodne vlade zanemarivale sigurnost granica i ilegalnu imigraciju i posebno je izvestio o gradnji zida na granici s Meksikom. Kao i borbi protiv droge. Rekao je da je broj smrti zbog predoziranja prvi put smanjen.

Medalju slobode dodelio je konzervativnom radijskog voditelju Rašu Limbou.

Tramp svoj izveštaj o stanju nacije podnosi neposredno posle katastrofe demokrata i posebno njegovog glavnog konkurenta u Džoa Bajdena u Ajovi i predstojeće presude Senata o njegovom impičmentu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com