U subotu susret Tramp – Vučić

U subotu će se u Vašingtonu sastati američki predsednik Donald Tramp i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tvrdi Njujork tajms.

Vučić u Vašington putuje u okviru inicijative američkog izaslanika za dijalog Prištine i Beograda Ričarda Grenela.

Grenel je za prištinski list Gazeta Ekspres izjavio da će tema razgovora izmedju delegacija Beograda i Prištine zakazanih za 27. jun u Vašingtonu biti ekonomija, dok će se političke teme raspravljati uz posredovanje Evropske unije, čiji su predstavnici izrazili nezadovoljstvo jer je EU zaobidjena u organizaciji vašingtonskog sastanka.

Premijer Kosova Avdulah Hoti danas u Skupštini Kosova podnosi izveštaj o dijalogu Prištine i Beograda, a pred svoj put u Brisel i Vašington.

“Kao premijer Kosova 25. juna u Briselu sastaću se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Saveta Evrope Čarlsom Majklom, komesarom za proširenje Oliverom Verheljijem i predsednikom Odbora za spoljne poslove i potpredsednikom Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom”, izjavio je Hoti a prenosi Kosovo online.

On je rekao da će u Briselu razgovarati o merama koje smo preduzeli u borbi protiv pandemije Covid-19, podršci EK za ekonomski oporavak i viznoj liberalizaciji za gradjane Kosova, „procesu koji je zastao zbog nepoštovanja standarda sa naše strane“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com