U vladi Crne Gore neće biti političara!?

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da će nova crnogorska vlada imati 12 ministara, a nijedan neće biti političar.

„Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz Demokratskog fronta, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika. Ministri će biti nestanačke ličnosti, neće pripadati nijednoj stranci“, rekao je Mandić u emisiji Argumenti RTCG.

Mandić je rekao da je mandatar predložio da vlada traje 200 dana ili najviše godinu, dok pripremi fer i slobodne izbore.

On je rekao da se predstavnici vladajuće tri koalicije nisu danas mogli sastati, a da se ne dogovore iz poštovanja prema mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, koji je preminuo u petak ujutro u Kliničkom centru Crne Gore od posledica infekcije koronavirusom. Sinod Srpske pravoslavne crkve postavio je u petak episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com