Udruženje nemačke autoindustrije: Za svet s modernim autima, ne bez auta!

Odlazeći šef Udruženja nemačke automobilske industrije Berndhard Mates je zadovoljan, verovatno zato je i odlazeći.

Medjunarodni sajam automobila u Frankfurtu preživeo je, uz pomoć policije kojoj se zahvalio i prihvaćenog dijaloga, proteste nevladinih organizacija, koje su „nedeljama pred početak“, napravile okvir za ovogodišnju auto-feštu. Blokada je izbegnuta.

„U nedelju je protestovalo 500 ljudi pred vratima Medjunarodnog sajma automobila, na Sajmu je bilo 50,000 dobro raspoloženih posetilaca, medju njima mnoge porodice s decom, ljubiteljima mobilnosti”, sumirao je Mates suočavanje Sajma s najvećim auto-izazovom današnjice i ovogodišnjeg sajma: Zaštitom sveta od klimatskih promena uz održivu individualnu mobilnost.

„Ali da će ovaj Sajam sa smanjenim brojem izloženih marki imati manje posetilaca, mi smo očekivali. Tome treba dodati prvi vikend, kad je posetiocima dolazak bio sve samo ne jednostavan“, rekao je Mates.

Udruženje nemačke autoindustrije zagovornik je zaštite klime i ciljeva postavljenih za 2030. godinu.

„Ali mi smo ubedjeni, da će to ići samo s modernim automobilima, ne bez automobila”, rekao je on i dodao: “Mi se razlikujemo od onih koji bi hteli auto potpuno da zabrane ili ukinu“.

Mates je priznao da su električni automobili u centru interesa anketiranih posetilaca, najviše njih – 34% – posetilo je sajamski prostor sa električnim automobilima. I oni su svojom informisanošću o električnim automobilima ostavili snažan utisak na proizvodjače. Ali napadi, kojima su automobilska industrija i Sajam izloženi, nemaju smisla, kaže Mates i citira neimenovane nemačke novine, koje misle isto.

Nema nikakvog smisla „izlagati najprofitniju industrijsku granu gotovo religiozno furioznom pritisku“. A više serijskog elektro-mobiliteta nego na ovogodišnjem Medjunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu još nije bilo, tvrdi odlazeći predsednik Udruženja nemačke auto-industrije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com