Ukrajina: Ko je korumpiran, a ko pošten čovek

Prekompozicija vlasti u Ukrajini ne da se izbeći: posle parlamentarnog incidenta izmedju poslanika vladajućeg Bloka Petra Porošenka i premijera iz isto tako vladajućeg Nacionalnog fronta, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov rešio je verbalni konflikt s gubernatorom Odeske oblasti Mihailom Sakašvilijem pljusnuvši mu čašu vode u lice. I to u prisustvu predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Avakov i Sakašvili

Obe strane su od pres-službe administracije predsednika tražile da objavi video zapis celog ovog dogadjaja što je pres-sekretar predsednika Svjatoslav Cegolko odbio ocenjujući da su takvi sukobi „u uličom stilu sramota za zemlju“.

Obojica se rado koriste Fejsbukom, pa je Avakov prvi objavio da je priupitao Sakašvilija zašto je kontaktirao s izvesnim oligarhom i da li to ima veze s privatizacijom Odeskog lučkog preduzeća, našta je Sakašvili izgubio kontrolu nad samim sobom i počeo da histeriše: “Niko nema prava tako da razgovara s Mihailom Sakašvilijem.Ti si korumpiran ministar, a ja sam pošten čovek“, pa je, tvrdi Avakov, prešao na direktne uvrede, na šta se ministar uzdržao da ga ne udari, nego se zadovoljio čašom vode u lice. “Neprijatna pitanja izazivaju histeriju. Dosadilo mi je. Nisam spreman da trpim prostakluk nitkova, koji traži zvučan razlog da podnese ostavku pošto je na svom sopstveno mestu doživeo fijasko“.

Sakašvili je, takodje na Fejsbuku, odgovorio na ovu objavu Avakova pozivom da se objavi video zapis sastanka, koji je sniman s tri kamere kako bi se videlo „nedostojno i provokativno ponašanje premijera (Arsenij Jacenjuk – prim.Ekon.Vesti) i ministra unutrašnjih poslova“ na sastanku koji je bio posvećen refomama.

Prema navodima ruskih medija, Avakov i Jacenjuk su uglas tražili da Sakašvili napusti Ukrajinu.

Vesti o ambicijama Sakašvilija, bivšeg predsednika Gruzije, da postane ukrajinski premijer ponovo su oživele, kao i spekukacije o tome da se ukrajinskom premijeru Arseniju Jacenjuku sprema smenjivanje.

Sakašvili je i savetnik ukrajinskog premijera, za gubernatora Odese imenovan je pre svega sa zadatkom da se izbori s korupcijom, a nedavno je dobio i ukrajinsko državljanstvo,

Ruski mediji posebno podvlače da su i Jacenjuk, pošto ga je poslanik Oleg Barna odneo sa govornice, i Avakov i Sakašvili u svom fejsbuk-obračunu, kao jezik komunikacije koristili ruski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com