Ukrajina: Premijera ne smenjuju, ali ministra policije…

Na sajtu predsednika Ukrajine objavljeno je da ta zemlja ne namerava da menja svoga premijera, a grupa poslanika ukrajinskog parlamenta podnela je zahtev za smenjivanje ministra policije Avakova.

Avakov

Premijer Jacenjuk i ministar Avakov imali su na sastanku Nacionalnog saveta za reforme težak verbalni okršaj s gubernatorom Odese Mihailom Sakašvilijem koji se završio tako što je ministar policije pljusnuo čašu vode gubernatoru u lice. Dok je predsednik Ukrajine Petro Porošenko uzalud lupao pesnicom o sto, tvrdi se u novim svedočenjima sa lica mesta.

Kako je odbijen njegov predlog da javnosti bude predočen snimak celog tog dogadjaja Sakašvili je nastavio da opisuje njegov tok u kontaktima sa novinarima.

On je rekao kako je Nacionalnom savetu za reforme podneo izveštaj o pljački javnih preduzeća, našta su ga Jacenjuk i Avakov optužili za korupciju i lopovluk, a Avakov je zatražio da Sakašvili napusti Ukrajinu.

Sakašvili odlučno kaže da ne namareva nikud da ide, a da lopovluka zaista ima i da je u njega umešan ministar policije.

„U njegovom ministarstvu postoje velike šeme, pa su krali OPZ, pa su, po podacima koje mi imamo, tu fabriku sve vreme zajedno pljačkali ljudi blisku premijeru“, rekao je Sakašvili.

Mihail Sakašvili, bivši predsednik Gruzije, na poziv ukrajinskog presednika Petra Porošenka došao je u Ukrajinu, dobio je njeno državljanstvo, i postavljen je za gubernatora Odese sa zadatkom da se bori protiv korupcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com