Ukrajinci na pitanja svog predsednika rekli „da“, sem…

Oko 37% Ukrajinaca, prema podacima Državne izborne komisije, izašlo je na lokalne izbore održane u nedelju 25. oktobra što je najniži odziv na bilo kojim izborima održanim u toj zemlji, tvrdi strana.ua.

Ali, od samih izbora više je uzbuđenja i u Ukrajini i van nje izazvalo pet pitanja, koje je Ukrajincima pri izlasku sa biračkih mesta postavio njihov predsednik Vladimir Zelenski.

Ideja, vredna da se kupi. Tim pre što je uspešno sprovedena.

Partija „Sluga naroda“ platila je agencije za ispitivanje javnog mnenja da ostvare zamisao njihovog šefa i ukrajinskog predsednika.

Od pet pitanja, Ukrajinci su na četiri odgovorili ubedljivo pozitivno. Samo 45% glasova „za“ od izašlih birača dobilo je jedino pitanje: treba li u Donbasu oformiti slobodnu ekonomsku zonu. Dakle, odgovor je NE.

Ali Ukrajinci su se saglasili: naročito teške slučajeve korupcije treba kazniti doživotnim zatvorom (81% „za“), broj poslanika Velike rade treba smanjiti sa 450 na 300 (95%), treba legalizovati kanabis u medicinske svrhe (70%), Ukrajina treba da se obrati državama potpisnicama Budimpeštanskog memoranduma (SAD, Velika Britanija) kako bi povratila suverenitet na celoj svojoj teritoriji (78%).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com