Ushićenje u Rusiji: I Putin je video Kima!

Malo je reći da su ruski državni mediji ushićeni: severnokorejski lider Kim Džong Un prvi put je svojim oklopnim vozom, uz koji je trčalo tačno 12 specijalaca, stigao u Rusiju i prvi put se sastao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinim.

To je treća poseta jednog severnokorejskog lidera Rusiji u poslednjih 20 godina i ruski državni mediji su je ocenili istorijskom.

Posetu je u Vladivostoku, gde se susret odigrao, pratilo 300 stranih novinara, a izveštač ruske državne televizije je ocenio da posetu s velikim zanimanjem prati ceo svet, a „Amerikance boli srce“, kad vide u kojoj se atmosferi susret odigrava.

Putin je Kimu poklonio putni set, a Kim Putinu bogato ukrašen mač.

Dva lidera su razgovarali prvo u četiri oka, a onda sa saradnicima ukupno 3,5 sata. Korejska delegacija je imala 4, a ruska 12 članova. Unapred je najavljeno da će dva lidera razgovarao o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, sankcijama i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Posle razgovora, ruski predsednik je ocenio da je razgovor bio uspešan, pa je uzdahnuo, pa je ocenio da je njegov sagovornik interesantan i sadržajan sagovornik, pa opet uzdah… Putin je rekao da ga je Kim ovlastio da o sadržaju njihovog današnjeg razgovora obavesti američku stranu što će već danas biti i učinjeno.

Medjutim, o detaljima razgovora nije rečeno ništa, pa su neki ruski komentator posumnjali da je ispao ispod očekivanja, ali zato još jedan uspeh Kimovih propagandista.

Uglavnom, na konferenciji za štampu, novinare je više zanimala situacija u odnosima s Ukrajinom: Rusija je juče odobrila sticanje ruskog državljstva DNR i LNR, a Ukrajina je danas odgovorila usvajanjem zakona, kojim se ruski jezik zabranjuje u javnoj komunikaciji, uključujući prodavnice, železničke stanice, restorane…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com