Uskoro zakonsko regulisanje rada na lizing

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izneo je danas očekivanje da bi do kraja godine u skupštinsku proceduru trebalo da bude upućen novi zakon koji će regulisati rad preko agencija za privremeno zapošljavanje radnika, ali da to zavisi od dogovora sa sindikatima i poslodavcima.

vulin

Vulin je u izjavi za novinare naglasio da je to trebalo i ranije učiniti, ali da su, kako je dodao, postojale određene nesuglasice između poslodavaca i sindikata.

On je objasnio da je izrada teksta zakona u završnoj fazi, ali da će ovaj dokument u javnu raspravu ući onda kada bude postignuta potpuna saglasnost poslodavaca, sindikata i predstavnika države.

Prema njegovim rečima, novim zakonskim rešenjima predviđeno je izjednačavanje prava onih koji rade na lizing sa onima koji se zapošljavaju na bilo koji drugi način.

Suštinski problem rada na ovaj način jeste mogućnost različitog tretiranja radnika za isti posao, objasnio je Vulin, navodeći da rad na lizing ima svoju svrhu, a to je da poslodavac u datom trenutku premosti nedostatak radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com