Veliko spremanje u Ministarstvu odbrane RF, nastavak :Uhapšen bivši komandant

Ivan Ivanovič Popov,bivši komandant 58.armije Južnog vojnog okruga s kodnim imenom Spartak, uhapšen je pod sumnjom da je izvršio prevaru velikih razmera, preneo je list Komersant.

Prema izvoru Vedomosti u Ministarstvu odbrane,Popov se sumnjiči za kradju i prodaju metalnih konstrukcija namenjenih gradnji utvrdjenja 58.armije.

Telegram kanal Shot,na koga se takodje poziva Komersant, tvrdi da je metalna konstrukcija isporučena u okviru humanitarne pomoći i da se šteta procenjuje na 100 miliona rubalja.

Ivan Popov je, posredstvom telegram kanala jednog poslanika, jula 2023.godine objavio audiozapis u kome je saopštio da je odstranjen sa dužnosti komandanta 58.armije pošto je šefu Generalštaba Gerasimovu podneo oštar izveštaj o problemima u armiji,navodeći odsustvo kontrabaterijske borbe kao glavni uzrok velike pogibije vojnika.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu,koji je tu funkciju obavljao duže od 12 godina, smenjen je nedavno i premešten na mesto sekretara Nacionalnog saveta bezbednosti.Novi ruski ministar odbrane je civil Andrej Belousov.

Jedan zamenik ministar odbrane i glavni kadrovik Ministarstva odbrane uhapšeni su pod sumnjom da su primili mito, a sa svoje funkcije je smenjen još jedan zamenik ministra odbrane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com