Verujte ili ne, kako vam drago: Danas zaseda Narodna skupština

Za danas u 10 sati zakazana je sednica Narodne skupštine Srbije, koja treba, posle mesec i po dana primene, da potvrdi odluke o uvodjenju vanrednog stanja i uredbe o ograničavanju ljudskih sloboda i prava, donete na osnovu te odluke.

Te odluke inače po Ustavu Srbije donosi Narodna skupština, sem kad nije u mogućnosti da se sastane. A i tada ih potvrdjuje u roku od 48 sati.

Narodna skupština Republike Srbije jedina je skupština na teritoriji bivše SFRJ, a verovatno i u Evropi, koju je koronavirus izbacio iz stroja.

To što je Narodnoj skupštini Republike Srbije uradio Aleksandar Vučić, mađarskom parlamentu je uradio Viktor Orban. Ali je Orban, pod pritiskom Evropske komisije i Saveta Evrope, ovlašćenja kojima je sebe u korona-krizi počastio izneo na potvrdu parlamentu. Doduše ne baš o ustavnom roku, ali umalo.

Od 2012. godine do danas niko nije toliko učinio za opoziciju u Srbiji, ma šta se pod tim podrazumevalo, koliko je učinio Aleksandar Vučić u poslednjih mesec i po dana.

Taj savršeni poklon bi na današnjoj sednici mogao samo da bude pokvaren.

Zato odluka poslanika Saveza za Srbiju i Demokratske stranke da današnjoj sednici ne prisustvuju može čak da ima smisla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com