Verujte ili ne, kako vam drago: Piloti zaboravili da upravljaju avionima?!

Nadležne ruske službe počele su proveru sistema obuke pilota ruske kompanije Aeroflot, a nezavisni ruski stručnjaci za avio-saobraćaj tvrde da se na svetsku proveru sprema i Medjunarodna organizacija za civilni saobraćaj.

Način na koji su se spustili na moskovski aerodrom Šeremetjevo daje osnova da se u sumnju dovede kvalifikacija pilota, koji su u prošlu nedelju upravljali avionom Suhoj Superjet 100 na liniji Moskva – Murmansk.

Savremeni avioni su kompjuteri s krilima u čijem upravljanju piloti najčešće učestvuju kratko na početku i kratko pri kraju leta.

Kod kompjutera ponekad dolazi do pada sistema (pa izazvanog i udarom groma) i tada nastaju nesreće, poput strašne nesreće na aerodromu Šeremetjevo, jer piloti više nisu vični ručnom upravljanju avionom, tvrdi više stručnjaka koje konsultuju ruski mediji posle nesreće koja je u trenu odnela 41 život.

„Praktično nikakvog iskustva nemaju piloti koji danas lete na avionima Airbus ili Boeing sa kompjuterskim programom. Piloti su se odučili od ručnog vizuelnog upravljanja”, tvrdi potpredsednik Sindikata letačkog osoblja Rusije Alfred Malinovski, za list Vzgljad.

„To je pokušaj da se kapetan aviona pretvori u kompjuterskog operatora. Kapetan aviona faktički gubi naviku ručnog upravljanja i u slučaju otkazivanja elektronike, sve se završava tragedijom”, tvrdi i zaslužni pilot SSSR-a Oleg Smirnov.

Sem što više nemaju prakse, neke ranije tragedije svedoče da kompanije, oslonjene na elektroniku, od pilota ne zahtevaju ni dovoljno obuke.

Ruski mediji navode da je Rosavijacija u protekle dve godine kontrolisala centre za obuku i oduzela 409 diploma letačkom osoblju.

Punu istinu o uzrocima nesreće reći će istraga, ali tragedija je utoliko veća što je u nedelju avion na liniji Moskva – Murmansk, i posle otkazivanja elektronike, mogao bez problema da nastavi let do Murmanska, ali su pilote, sumnja se, „izdali nervi“ i odlučili su da se na Moskovski aerodrom Šeremetjevo vrate.

I to ne u havarijskom nego u redovnom režimu (direct law). U takvom režimu je avion na aerodromu i dočekan.

Pre spuštanja piloti nisu ispraznili inače pune rezervoare, što je doprinelo lošem kontrolisanju vertikalne brzine, a onda, po spuštanju, nisu ugasili motore, sve dok nisu ugašeni gašenjem požara, koji je na njima, po tragičnom spuštanju na zemlju, izbio.  ­

Stvar je pogoršala činjenica da je Suhoj Superjet 100 „nesrećno projektovan“ s previše nisko postavljenim motorima, tvrdi za RBK predsednik Saveta direktora kompanije „Temp-Korotkov“ Valentin Suholitko, pa je pri nesrećnom prizemljenju avion legao na motore.

Sad će biti ispitane i kvalifikacije aerodromskih dispečera, kao i spremnost drugih aerodromskih službi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com