Vlada: Povećanje penzija od 2019. godine

Vlada Republike Srbije je saopštila da će Zakon o privremenom umanjenju penzija biti ukinut do kraja godine.

U saopštenju,objavljenom na sajtu Vlade se navodi:

„Ukidanjem tog zakona biće povećane penzije svima koji imaju primanja iznad 25 000 dinara, dok će penzije koje nisu bile smanjene 2014.godine biti povećane za 5%.

Sprovodjenjem ove mere za najveći broj penzionera, njih približno jedan milion sa primanjima manjim od 25 000 dinara, penzije će biti veće za 13,3% u odnosu na 2014.godinu.

Do kraja godine, odnosno kad se ukine zakon i realizuju povišice, penzije u Srbiji će biti povećane u proseku za 7,2%.

Sa ovim merama penzije će u 2019.godini biti 11,3 odsto više u odnosu na period iz 2014.godine , pre sprovodjenja mera fiskalne konsolidacije“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

One thought on “Vlada: Povećanje penzija od 2019. godine

  • 28. maj. 2018 at 07:22
    Permalink

    PRETRGLA SE LAŽOVČINA!

    Ovo je ΛV lepo izdeklamovao, kako su penzije veće no ikada. Gde mu je ono da vrati što je oteo. Hvali se da su penzioneri spasili Srbiju i normalno je, da sada kada obaraju ekonomske rekorde, vrati otetog, a on o tome ni reč. Biće i Strazbur. On povećava penzije 8%, a troškovi života su međuvremenu otišli 20 do 30%. Jel on normalan? Koji je to lupina od čoveka, da li ga nije sramota šta je pričao pre nedelju dana, a sada neko izvršio pritisak i on „ljudski“ popustio-kavaljerski, neizmerno voli penzionere, ne odmah, već od novembra?  Koja li ga nagrada očekuje što je povukao penzionere? Savetujem penzosima da se ne raduju preterano zbog najavljenog, a neispunjenog, obećanja ukidanja otimanja i povećanja penzije no ikad veće. Sačekajte penzosi, više puta ste izigrani.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com