Vodvilj: Makedonijo! Slušaj sutra u 11 sati!

Italijanski novinar slovenačkog porekla Laris Gajser danas se preko Fejsbuka obratio gradjanima Makedonije sledećom porukom:

„Makedonijo! Sutra, 13. avgusta u 11 sati, na Radiju Kapodistrija! U središtu činjenica. Uključuje se uživo iz studija“, poručio je Gajser, a prenose makedonski mediji.

On je u tri nastavka, u online izdanju italijanskog lista „La verita“ objavio video i audio snimke o reketu od 1,5 miliona evra, koji je za puštanje iz kućnog pritvora platio makedonski biznismen Jordan Orce Kamčev.

Iako je, kako tvrde neki makedonski mediji, Makedonija predmet velikog obračuna, iako cela priča ima ponižavajuće obrise, izgleda da je počinjeno opasno krivično delo s ozbiljnim reperkusijama svake vrste. Pa se danas oglasio i makedonski predsednik Stevo Pendarovski, razočaran što su neki makedonski rukovodioci otišli na odmor usred velike kriminalne afere koja drma institucije države.

„Trebalo bi malo bitno da bude ko je distribuirao materijale i snimke, a važnija da bude njihova sadržina”, rekao je Pendarovski na konferenciji za štampu.

„Audio i video snimci, koje distribuiraju mediji proteklih dana, izazivaju duboko razočaranje kod svih gradjana, a naročito kod onih koji su godinama, i po cenu stalnih pritisaka i pretnji bivše vlasti, svakodnevno protestovali, tražeći pravdu“, rekao je Pendarovski, a navodi se na zvaničnom sajtu predsedatel.mk.

„Sem krivično-pravne odgovornosti, ukoliko postoji i druga, bilo kakva veza sa slučajem, u smislu davanja zaštite licima pod istragom, insistiram na političkoj odgovornosti političara, nezavisno da li su iz vlasti ili opozicije. U ovom kontekstu je najbolje da svi oni čija se imena spominju, bez obzira da li osnovano ili samo s ciljem da budu diskreditovani, samoinicijativno daju izjavu nadležnom tužiocu, kako bi pokazali da smo pred zakonom i javnošću svi jednaki. Javnost ima pravo da zna naše stavove čak i ako se radi o najnevetovatnijim konstrukcijama ili spekulacijama proizvedenim s nečasnim namerama“, rekao je predsednik Makedonije.

Na konferenciji za štampu, on je rekao da se sa Bojanom Jovanovskim, poznatim kao Boki 13, video dva puta: 2015. godine u Kampu slobode, i još jednom kad je gostovao na 1TV, gde je Jovanovski menadžer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com