Vreme je za čistac ili izbore: Da li je čitavo Kosovo Srbija?

Srpska narodna stranka danas je saopštila da je njen stav o Kosovu i EU bio poznat i kad je ulazila u sadašnju vladinu koaliciju u Srbiji i da od svog stava neće odustati po cenu da iz te koalicije bude izbačena.

Ta stranka je izdala saopštenje pošto je Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića pozvala premijerku Srbije Anu Brnabić da pokaže kako stoji iza sopstvenog ekspozea i ministra bez portfelja Nenada Popovića udalji iz vlade.

„SNP smatra da kada takvi pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika naše partije i ministra Nenada Popovića, to je siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Republike Srbije“, navodi se u današnjem saopštenju Srpske narodne stranke.

„Kada ova dvojica osvedočenih separatista, koji svoj sopstveni narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Djukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori, i koji traže da se ukine Republika Srpska, napadaju Popovića, oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra, kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa“, stoji dalje u tom saopštenju.

„SNP je uvek bila korektan i lojalan koalicioni partner, jer mi sve što radimo, radimo javno, a ne iza ledja. Ako to što branimo Kosovo i Ustav, i što kažemo da nećemo dati ni metar naše svete zemlje na Kosovu, i zbog toga što nikada nećemo prihvatiti da zbog evropskih integracija budemo genocidni narod, i što želimo da ojačamo naše odnose sa Rusijom i Kinom, neko želi da naša partija više ne bude deo Vlade, mi smo na to spremni“, navodi se u saopštenju.

„Neka smene ministra Popovića i saopšte gradjanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu, koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje“, zaključuje se u saopštenju SNP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com