Vučić čestitao najboljem na evropskim izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je „ubedljivo najbolji rezultat postignut na evropskim izborima“ premijeru Madjarske Viktoru Orbanu.

Kako se navodi na sajtu predsednika Republike, premijer Orban je tokom telefonskog razgovora naglasio da će se posle, kako je rekao, „rekordne pobede“ posvetiti brizi za Madjarsku i madjarski narod, ali i daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Srbijom.

„Vi gospodine predsedniče, možete da se oslonite na aktivnu podršku i snažnu pomoć Madjarske na evropskom putu Srbije, kao i za jačanje medjusobne saradnje u svim oblastima“, rekao je Orban, a citira se na sajtu predsednika Srbije.

Stranka premijera Madjarske, Fides, osvojila je na evropskim izborima 52,3% glasova što je ubedljivo najbolji rezultat bilo koje partije na tim izborima. Iza Fidesa je poljska vladajuća stranka Pravo i pravda sa oko 42% glasova.

One thought on “Vučić čestitao najboljem na evropskim izborima

  • 28. maj. 2019 at 20:49
    Permalink

    Ha, to je dokaz da su i Madjarska i Poljska u velikoj demokratskoj krizi. Drzave u kojima se sloboda sve vise uskracuje. Eto ko su uzori nasem lepotanu. Sramota!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com