Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Predsednik Vlade Republike Srbije i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je javni sektor u Srbiji dramatično smanjen u prethodnom periodu, a samo u 2015. godini za 14.500 radnih mesta.

vučić

Vučić je na sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o izboru nove vlade, rekao da država pruža podršku privredi i da zbog toga ona beleži rast, koji sada iznosi plus 2,6 odsto.

On je u odgovoru na pitanje poslanika, ukazao na to da Svetska banka konstatuje smanjenje siromaštva u našoj zemlji, ali da to nije dovoljno, izrazivši očekivanje da će se situacija na tom polju popraviti u narednim godinama.

Mandatar je najavio i nove investicije u Kruševcu, Kraljevu i drugim mestima.

Srbija sada ima stabilan bankarski sistem, poručio je Vučić i podsetio na to da je bilo problema sa dve strane i dve domaće banke, ali da to nisu bili nerešivi problemi.

Bankarski sistem jeste stabilan ali još nema onu vrstu funkcionalnosti kakvu bismo mi želeli, naglasio je on i objasnio da razlozi za takvo stanje leže u nenaplativim kreditima i slabosti, pre svega, domaće privrede.

Vučić je, kada je u pitanju zaštita prava socijalno-ugroženih ali i porodilja, istakao da je Srbija u samom evropskom vrhu.

Tu smo gotovo iznad proseka, a i u mnogim drugim segmentima u ovoj oblasti dajemo čak i veća prava nego što se daju u znatno razvijenijim zapadno-evropskim zemljama, ukazao je on.

Mandatar je naveo da se više od 35 odsto korisnika socijalne pomoći snalazi i zarađuje na drugi način, ali da i dalje ima kao dodatni prihod socijalnu pomoć države.

Vučić je napomenuo da u Srbiji 61 odsto penzionera ima veće penzije nego ikada, uz poruku da povećanje može da očekuje i preostalih 39 odsto najstarijih sugrađana, koji imaju i nominalno i realno manje penzije.

One thought on “Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

  • 11. avg. 2016 at 15:43
    Permalink

    Javni sektor je smanjen za 14.500 radnih mesta ali za dve godine. Podsecanja radi, sa MMF-om je dogovoreno da se smanjuje za 25.000 godisnje.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com