Vučić: Madjarska je naš veliki i iskren prijatelj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija samo traži da joj Evropska unija kaže da li će, ako ispuni sve uslove, moći da postane članica EU ili neće.

Govoreći na konferenciji za štampu Višegradske grupe, Vučić je rekao da bi Srbija bila vrlo zadovoljna da je za evropskog komesara za proširenje bio izabran madjarski kandidat Laslo Torčanji i da se veoma nada da će novi madjarski kandidat biti izabran na tu funkciju.

„Madjarsku doživljavamo kao velikog i iskrenog prijatelja. Nama je potrebno da neko u Briselu otvoreno govori o Srbiji i zapadnom Balkanu stalno i siguran sam da će predstavnici i rukovodstvo Madjarske to uvek da rade“, rekao je Vučić.

Vučić je na sastanku Višegradske grupe boravio kao gost českog predsednika Miloša Zemana.

Tako da nije moglo biti izbegnuto ni pitanje Zemanove inicijative da Češka preispita svoju odluku o priznanju države Kosovo.

„Na sastanku četiri predstavnika Češke ja sam rekao da ću izneti svoj predlog. Pokušaću da ubedim svoje kolege. Voleo bih da i drugi imaju isto mišljenje. Mi smo demokratska zemlja, možda ću biti nadglasan“, rekao je češki predsednik Miloš Zeman.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com