Šta su tačno Plenković i Vučić razgovarali o ratnoj šteti?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao da je sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenković, na inicijativu Plenkovića, razgovarao o pitanju ratne štete.

„Ja sam imao sasvim drugačiji stav i odgovorio sam mu sve što mislim“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara: „Tvrdite da za vas nema tabu tema, zašto onda nećete da razgovarate o ratnoj šteti?“.

Vučić i Plenković se posle medjusobnog susreta nisu obratili novinarima što je takodje informacija koja govori o izgledima da glavni problemi iz nadležnosti vlada budu u skorije vreme rešeni.

Ni u izjavi za TV PINK Vučić nije precizirao šta su tačno Plenković i on jedan drugom prezentovali u prilog svom gledanju na pitanje ratne štete.

„Sem mojih papira ništa drugo nije bilo na stolu. Ja sam rekao, ako oni otvaraju pitanje ratne štete, mi ćemo imati svoje zahteve, a to će biti otvaranje Pandorine kutije. Ne vidim zašto nam je to potrebno“, rekao je Vučić.

Kasnije je kabinet hrvatskog premijera izdao opširno saopštenje o razgovoru Plenkovića i Vučića.

Kad je ratna šteta u pitanju hrvatski premijer Plenković je prema tekstu saopštenja rekao: „Sukladno članku 7. Sporazuma o normalizaciji odnosa od 23. kolovoza 1996. godine potrebno je obnoviti pregovore radi sklapanja Sporazuma o naknadi za svu uništenu, oštećenu i nestalu imovinu“.

Na predlog hrvatskog premijera dogovoreno je da se rad na ovim pitanjima nastavi kroz rad koordinatora za otvorena pitanja s ciljem uspostave posebne radne skupine, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com