Vučićeva poruka narko-dilerima i ostalim kriminalcima: Sve ćemo da ih pregazimo!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je, posle današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, oštru borbu protiv kriminala i korupcije i obećao da za mesec dana s tim u vezi u Srbiji ništa neće biti isto.

On je rekao da je prihvaćen predlog gradjana, Igora Jurkića, oca ubijene devojčice Tijane Jurkić i Fondacije Tijana Jurkić: uvodi se doživotna robija za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

On je rekao da doživotna robija ne postoji samo na Balkanu i izrazio nadu da će EU podržati uvodjenje ove kazne u Srbiji.

„Sve ćemo da ih pregazimo, ko zna šta će sve tu da se odigrava, ali obećavam gradjanima da će država da pregazi kriminalce“, rekao je Vučić i dodao da će borba da traje godinama, da će da bude teška, ali da će kriminalci biti pregaženi.

Vučić je čestitao državnim organima i posebno policiji, naročito na činjenici da su se posle dugo vremena neki od glavnih šefova narko-biznisa u regionu, a ne samo u Srbiji, našli na poternicama Interpola, a neki i iza rešetaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas, kako je objavio indexonline.rs, u više odvojenih akcija uhapsilo više lica na području opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica koja se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela od prodaje narkotika, trgovine oružjem i eksplozivnim napravama do nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com