Zašto bombarduju Siriju: Zbog nafte i regionalnog uticaja Irana

Vojni komentator Semen Pegov tvrdi da je bitka za istočnu obalu Eufrata, koju izgleda dobijaju sirijske provladine snage, glavni razlog i prethodnih i najnovijeg napada na Siriju, a kad razlog postoji, povod se lako nadje.

Prema tvrdnji telegram-kanala Direktorate 4, sirijska armija i snage, koje sponzoriše Iran, napadaju položaje „Sirijskih demokratskih snaga“ na istočnoj obali Eufrata, koja je bogata naftom. “Sirijske demokratske snage“ podržava Amerika.

„Toga se u stvari boje SAD. A ne hemijskih napada u dalekoj Dumi. Otuda i izraelski obaveštajni udari po T4 i za njima tomahavci. Njima je potreban istok Sirije s naftom. A istok im, izgleda, oduzimaju. Uveren sam da će eskalacija na tom pravcu rasti. Nije isključeno da će Tramp opet lokalno pribeći tomahavcima. Kad je tu cilj, povod za njega se lako nadje. Izrael, kao jedan od očiglednih saveznika SAD u regionu, prirodno, nastoji da ‘predstavi kao užas’ organizatore provladinog nastupanja na naftonosnom istoku zemlje na reci Eufrat“, napisao je Semen Pegov na svom telegram-kanalu WarGonzo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com