Zašto je Lukašenko nosio oružje bez patrona

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko i njegov sin Nikolaj pojavili su se juče pred predsedničkom rezidencijom u Minsku noseći u rukama skraćenu verziju kalašnjikova bez magacina s municijom.

Zašto kalašnjikov i zašto bez magacina s municijom objasnio je za poslovni list Vzgljad general major unutrašnje službe Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije u ostavci Vladimir Vorožcov.

Oružje je bez magacina s municijom jer tako propisuje tehnika bezbednosti, magacin se na oružje kači pred otvaranje vatre. АКС-74У, objasnio je Vorožcov, koristi se u tenkovskim, avio i drugim jedinicama gde se vojnici nalaze u skučenom prostoru. On pretpostavlja da takvo oružje koristi obezbeđenje Aleksandra Lukašenka.

Mnogo je zanimljivije objašnjenje zašto Lukašenko uopšte nosi kalašnjikov.

Zato što se svojevremeno oduševljavao primerom Salvadore Aljendea.

“Koliko se ja sećam, Aleksandar Lukašenko je svojevremeno bio ushićen primerom predsednika Čilea Salvatore Aljendea, koji u vreme državnog udara nije napustio svije mesto, prihvatio je borbu i poginuo u svom kabinetu s oružjem u rukama. Tada je kod njega bio automat kalašnjikov, doduše klasična verzija”, objasnio je general major Vladimir Vorožcov za Vzgljad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com