Zdravko Krivokapić mandatar za sastav crnogorske vlade

Sve stranke tri koalicije, koje imaju većinu u Skupštini Crne Gore, podržale su profesora Mašinskog fakulteta u Podgorici i lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ kao mandatara za sastav nove crnogorske vlade, saopšteno je iz Gradjanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore, a prenose podgoričke Vijesti.

Uz saopštenje je objavljena i fotografija svih 41 potpisa pod predlog predsedniku Crne Gore da mandat dodeli Krivokapiću.

Po Ustavu Crne Gore, mandat za sastav vlade trebalo bi da dodeli predsednik Crne Gore Milo Djukanović onome ko mu predoči dokaze da iza sebe ima skupštinsku većinu.

Danas je konstituisana Skupština Crne Gore i u njoj koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“ imaju tanku većinu od 41 poslanika od ukupno 81 koliko broju skupštinski sastav.

Predstavnici tri koalicije tvrde da će do kraja današnjeg dana ta skupštinska većina biti brojčano ojačana.

Tako je novoformirana koalicija tri koalicije, koju čini čak 16 stranaka, isplivala iz svog prvog velikog iskušenja, pošto su na sinoćnjem sastanku u Ostrogu predstavnici Demokratskog fronta uskratili podršku Krivokapiću kao mandataru dok ne prodje proveru poverenja svih stranaka u koaliciji.

Sastav učesnika sastanka u Ostrogu izazvao je brojne reakcije i komentare. Na njemu su sem Zdravka Krivokapića i lidera Gradjanskog pokreta URA Dritana Abazovića učestvovali mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Srpske narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com