Zelenilo Beograd radi li, radi

Direktor Zelenila Beograd neki dan nas je uveravao, da su nam i podeblje grane drveća prethodnih dana padale na glavu, ne zato što je njegova firma propustila da jesenas ukloni osušene ili trule grane gradskog drveća, nego zato što je sneg bio pretežak. Istina je da čovek, bez velikog rizika, nije smeo iz kuće, budući da se drveće, posadjeno uz trotoare mnogih ulica, kršilo i lomilo pravo prolaznicima na glavu.

Danas vidimo da je Zelenilo Beograd obavilo veliki posao. Ovolike gomile odsečenih grana nismo skoro videli po zemunskim parkovima i ulicama.

Ovi su prizori zabeleženi oko zemunske Osnovne škole „Svetozar Miletić“, i u redu je ako je tu akcija počela najpre – taman da nam ovo malo dece ne strada od snega i drveća.

Ipak, problem je može biti ozbiljniji od iznenadnog snega, u skoro nezapamćenim količinama. Ogromnim gradskim zagadjenjima nije odolelo ni gradsko drveće.

Ovde bi sigurno mesta bilo za Ministarstvo za zaštitu životne sredine i stručnjake za šumarstvo – možda će ceo koncept ozelenjavanja gradova morati da se menja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com