Zemun: Tranzitni saobraćaj iz Starog jezgra u Prvomajsku

Stanovnici i preduzetnici životno vezani za Prvomajsku ulicu u Zemunu imaju još 7 dana (do 11. juna) da ostvare uvid u Detaljni plan regulacije te ulice, upoznaju se s novoplaniranom trasom te saobraćajnice i stave primedbe, ako ih imaju.

Uvid u plan može se ostvariti u beogradskoj Ulici 27. marta 43-45 (sala 2 u suterenu).

Kako se navodi na sajtu Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Prvomajska ulica bi, izmedju ostalog, trebalo da „primi deo saobraćaja na potezu Novi novosadski put – saobraćajnica T-6-Tošin bunar i zajedno sa Ugrinovačkom ulicom doprinese smanjenju obima saobraćaja duž Ulice cara Dušana i Glavne i time rastereti Staro jezgro Zemuna od tranzitnog saobraćaja“.

„Nova saobraćajnica je planirana tako da sadrži četiri saobraćajne trake, odnosno dve po jednom smeru. Sa obe strane kolovoza planiraju se biciklističke staze i trotoari, kao i zelene trake izmedju kolovoza i trotoara tamo gde postoje prostorne mogućnosti uslovljene granicom katastarskih parcela.

Autobuska stajališta se planiraju u krajnjoj saobraćajnoj traci, a na mestu stajališta biciklistička staza se planira iza stajališnog platoa“.

Prvomajska ulica u Zemunu sada izgleda kao na slikama uz ovaj tekst: sa leve strane uz kolovoz su uglavnom višespratne stambene zgrade, a sa desne montažni ili privremeni objekti u kojima se obavljaju najrazličitije poslovne delatnosti iz oblasti trgovine i usluga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com