Žirinovski: Pišite, u finalu će igrati Rusija i Belgija

Ruski političar Vladimir Žirinovski prognozirao je danas da će se u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine naći Rusija i Belgija.

Pobediće Rusija, Belgija će biti druga, rekao je Žirinovski koji je naredne utakmice ruske reprezentacije poredio s čuvenim ruskim bitkama.

Na kraju idemo na Berlin, Belgija je naš Berlin, rekao je Žirinovski.

On je prognozirao da će se za treće i četvrto mesto boriti Engleska i Francuska, a „Južna Amerika da se odmori“, rekao je Žirinovski u poznatoj političkoj emisiji ruske državne televizije „60 minuta“.

Žirinovski ne misli da će ruska fudbalska reprezentacija imati problema da u subotu  u Sočiju u četvrtfinalnom meču pobedi fudbalsku reprezentaciju Hrvatske, koju mnogi smatraju jednom od najjačih na Mundijalu i „veoma jakim protivnikom“.

„Hrvati su ratovali s nama, sa Srbima, oni pamte svoju prošlost, biće im nezgodno“, dao je Žirinovski svoj doprinos već dovoljno politizovanom Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Rusi rado pamte i rado prave razna poredjenja sa svojim velikim bitkama, pa je „istorijska, senzacionalna pobeda“ fudbalske reprezentacije Rusije nad favoritima Španijom na jedan istorijski momenat podsetila i Dmitrija Peskova, pres sekretara ruskog predsednika:

„Ono što se juče moglo videti na ulicama mnogih ruskih gradova, medju njima i Moskve, i što sam ja video vlastitim očima, liči na neki način izveštajima od 9. maja 1945”, rekao je Peskov za Interfaks.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com