Božićni prijem u Zagrebu : Mogu li Žigmanov i Pupovac pomiriti Beograd i Zagreb

Tradicionalni božićni prijem Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu danas će, očekuje se, proteći u formatu budućnosti koji su utvrdili predstavnici Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije Milorad Pupovac i Tomislav Žigmanov jučerašnjim potpisivanjem Deklaracije o saradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije.

Prijemu će prisustvovati patrijarh srpski Porfirije.

Prijemu će, sa zadatkom da odledi odnose sa Hrvatskom, prisustvovati i prvi potpredsednik i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Na sajtu Vlade Hrvatske najavljeno je da će prijemu, koji se u podne održava u zagrebačkom hotelu Westin, prisustvovati i premijer Hrvatske Andrej Plenković, potpredsednica Vlade Hrvatske za društvene delatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga i hrvatski ministar inostranih poslova Gordan Grlić Radman, ministarka kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ministar pravosudja i uprave Ivan Malenica.

Mada zvanično nisu najavljeni, Žigmanov i Pupovac su juče uveravali da će na marginama prijema doći do srpsko-hrvatskih razgovora o otvorenim pitanjima u čak dva formata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com