Da li će Crna Gora liberalizovati Zakon o državljanstvu

Nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju iz Podgorice je odlučno protiv najavljenih intervencija u Zakon o državljanstvu Crne Gore kojim bi se olakšalo dobijanje crnogorskog državljanstva osobama koje s prekidima u Crnoj Gori žive duže od 10 godina.

„Smatramo da nisu potrebne dodatne intervencije u Zakon o državljanstvu i da Crna Gora mora zadržati restriktivnu politiku u ovoj oblasti, rekao je Dragan Koprivica izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju a prenose podgoričke Vijesti.

Centar za demokratsku tranziciju osnovan je 2000.godine, Koprivica je završio Ekonomski fakultet i ima iskustvo u civilnom sektoru. Izvršni direktor CDT je od 2010.Vrlo je  čest gost emisija RTCG i mnogo se bavi fake news u medijima iz Srbije.

„Najave promene koncepta i liberalizacija ove politike za nas nisu prihvatljive jer mogu uticati na drastičnu promenu biračkog tela. Male  države moraju štititi svoj državni interes i svoje biračko telo koje bi se, u slučaju promene zakona, moglo povećati za nekoliko stotina hiljada birača, čime bi se omogućio uticaj interesa drugih država, a time i uticaj na politike vlade, rekao je Koprivica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com