Hrvatska ima predsednika koji je besraman

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je danas, povodom 30 – godišnjice ubistva srpske  porodice Zec u Zagrebu, izjavio da je to strašan slučaj, ali  da on zna i za strašnije, koje je počinila neka druga strana.

„Dobili su odštetu. Sad  vas moram pitati direktno: šta još treba?“, rekao je Milanović.

Otac, majka i maloletna kćer porodice Zec su ubijeni, a dvoje dece – Dušan i Gordana,  zločin je preživelo. Oni su od hrvatske države dobili obeštećenje od milion kuna (prema sadašnjem kursu 133 000 evra).Danas žive u Banja Luci.

Mada su pripadnici hrvatske specijalne policije, takozvani“ merčepovci“, nazvani po svom šefu Tomislavu Merčepu, priznali ubistvo porodice Zec, navodno zbog proceduralne greške, niko od njih za ubistvo nije odgovarao.

Stvarno, šta još treba?

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska za poslednjih sedam godina je tri puta podnela predlog da se jednoj ulici u Zagrebu da ime ubijene devojčice Aleksandre Zec.

Danas je komemoraciji porodici Zec prvi put prisustvovao jedan gradonačelnik Zagreba. Tomislav Tomašević je rekao da će sa koalicionim partnerima razgovarati o načinima na koji se može obeležiti najsramotniji dogadjaj u istoriji ovog grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com