Mandić Djukanoviću :Voljom Miloševića i Srbije sa 29 godina ste došli na najviše funkcije

Predsednički kandidat na nedeljnim izborima u Crnoj Gori i lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je večeras da aktuelni predsednik Crne Gore i takodje predsednički kandidat Milo Djukanović bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću ima da zahvali što je krajem 80 -tih godina sa 29 godina života došao na najvažnije funkcije u Crnoj Gori.

„Sa 29 godina ste prvenstveno voljom Slobodana Miloševića i tadašnjeg rukovodstva Srbije došli na najviše funkcije u Crnoj Gori. A uz pomoć Rusije, sa čijim predsednikom Vladimirom Putinom ste se, za razliku od mene koga optužujete da je ruski čovek, više puta sreli i uz pomoć ruskog kapitala je Crna Gora postala nezavisna država „, rekao je Mandić u predizbornom tv duelu s Djukanović u studiju crnogorske PrveTV.

“ Grešite ako mislite da sam dobijao bilo šta zahvaljujući Miloševiću i Putinu, oni su mi bili samo sagovornici i partneri u odredjenom trenutku“, odgovorio je Djukanović.

On je rekao da su „kontinuirani pokušaji moje kriminalizacije i klevetanja počevši od kolumni gospodje Marković u Bazaru, jedino što mogu da zahvalim Srbiji“.

Djukanović je negirao svaku svoju ulogu u tragičnim događajima na teritoriji bivše SFRJ 90 – tih godina (crnogorski ministar odbrane bio je samo dva meseca, rekao je), nego je čak optužio Mandića da podržava ratne zločince iz tog perioda, kad je ovaj rekao da zbog njega, Mandića, nijedna majka u našem regionu nije zaplakala.

Djukanović je rekao da neistinite tvrdnje da on toleriše organizovani kriminal i korupciju u Crnoj Gori plasiraju bezbednosne službe Srbije.

Na dosije tih istih bezbednosnih službi kao nesumnjivo verodostojan Djukanović se, medjutim, poziva kad dokazuje da je pokušaja državnog udara u Crnoj Gori s namerom njegovog uklanjanja – bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com