Milo Vučiću via Zagreb : Dobro je da vam pamet nije vrlina

Crnogorski predsednik Milo Djukanović dao je intervju zagrebačkom Jutarnjem listu, a povodom sukoba koje je izazvalo ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 4.septembra.

„Linija zapovijedanja ofanzive na Cetinje i Crnu Goru je, makar danas, valjda očigledna. Vlada Crne Gore je servis Crkve Srbije, kija je instrument realizacije projekta Velike Srbije, što je službena državna politika Beograda. A Srbija je političko – sigurnosna i informativna baza za realizaciju ruskih geopolitičkih interesa na Balkanu. Dobro je da im pamet nije vrlina, pa nijesu izdržali da se ne pohvale svojom uligom u toj dozlaboga glupoj operaciji na Cetinju. Kao da smo ih mi učili kako da se ugruvaju“, rekao je, izmedju ostalog, Djukanović.

Na intervju crnogorskog predsednika, reagovao je ministar inostranih poslova Srbije Nikola Selaković.

„Uspeh jednog predsednika države ne meri se zapaljivošću fraza i talentom za proizvodjenje konflikata u sopstvenom društvu, već nivoom BDPa, prosečne plate i kupovne moći gradjana, kilometrima autoputeva i pruga, brojem otvorenih radnih mesta. Kada neko ne može da se podiči svojim, onda mu smeta tudji uspeh, a onaj koji je uspešan ruši se svim sredstvima, uključujući i gnusne laži „, saopštio je izmedju ostalog, Selaković.

“ Optužiti Srbiju da želi Kosovo i Metohiju bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, ne samo da je neistinito i besmisleno, već govori o autoprojekciji onoga ko je u stanju da tako nešto kaže, jer sve vreme vodi politiku koja negira pravo na postojanje preko 28 odsto sopstvenih gradjana, koji se osećaju i deklarišu kao pripadnici srpskog naroda, negira im pravo na upotrebu jezika i pisma i nacionalnih simbola“, navodi se u tom saopštenju.

„Vrhunac bezobrazluka je poredjenje Srbije sa nacističkom Nemačkom, a predsednika Vučića sa Hitlerom, samo zato što je predsednik jasno stavio do znanja da Srbija nije i neće biti poligon i tržište za delovanje kriminalnih narko-kartela iz Crne Gore“, saopštio je ministar inostranih poslova Srbije Nikola Selaković povodom intervjua koji je zagrebačkom „Jutarnjem listu“ dao crnogorski predsednik Milo Djukanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com