Pooštreni uslovi za ulazak iz Srbije u Hrvatsku

Hrvatska je na svojim graničnim prelazima sa Srbijom i BiH od četvrtka pooštrila kontrolu ulazaka putnika, objavio je Jutarnji list.

Razlog je što je  većina novoobolevanja od Covid-19 u Hrvatskoj tokom poslednjih nedelju dana vezana za  Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

„Nakon što je došlo do novih slučajeva zaraze, a da su pritom većinom vezane za te zemlje, odmah u četvrtak počeli smo provoditi intenzivnije kontrole. Svatko tko želi ući u Hrvatsku, mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumentaciju koja to potkrepljuje, poput gospodarskog interesa za našu zemlju, potvrdio je za Jutarnji ministar i inostranih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Granica, medjutim, nije zatvorena. I dalje u Hrvatsku mogu ulaziti osobe koje imaju u vlasništvu nekretninu u toj zemlji, opravdan lični (recimo, sahrana) ili poslovni razlog, ali sve to potkrepljeno dokumentacijom.

Isti uslov postojao je i dosad, ali nije striktno proveravan, ističe Jutarnji list.

U Hrvatskoj je juče potvrdjeno 12 novih slučajeva Covid-19. Od početka epidemije Covid-19 u toj zemlji je potvrdjeno 2280 slučajeva Covid-19, a 107 osoba je od te bolesti preminulo.

U Srbiji su  juče potvrđujena 93 nova slučaja Covid-19, tako da je ukupno aktivnih slučajeva 628.Od početka epidemije u Srbiji je potvrdjeno 12 709 slučajeva, preminulo je 259 osoba.

Mediji u Hrvatskoj ističu da Srbija treći dan zaredom ima više od 90 novozaraženih dnevno.

U BiH je juče potvrdjeno 84 nova slučaja Covid-19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com