Pupovac:Možemo se za osnovne uslove za život boriti na drugom mestu

Predsednik Samostalne demokratske  srpske  stranke (SDSS) rekao je večeras da ta stranka ne mora da se za elementarne uslove života Srba u Hrvatskoj bori učešćem u vlasti.

Ako je problem da se mi učešćem u vlasti zalažemo za interes ovo malo Srba što je ostalo u Hrvatskoj, ako je to problem, onda mi to nećemo raditi učešćem u vlasti nego ‘a nekom drugom mestu, rekao je Pupovac, gostujući u Dnevniku HRT.

Pupovac je, izmedju ostalog, naveo interes da svi krajevi u kojima žive Srbi dobiju struju.

U različitim krajevima Zagreba pojavila su se poslednjih dana tri napisa izrazito neprijateljska prema Srbima u Hrvatskoj.

A sadašnji gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je napustio HDZ i prešao u Domovinski pokret Miroslava Škore, izjavio je da on nema sta da traži u Vladi u kojoj je SDSS jer politika te stranke sadrži „antidržavne elemente“ i protiv je interesa i hrvatske države i svakog gradjanina Hrvatske.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u emisiji HRT „Nedeljom u 2“ da Hrvatska „nema razloga za takve izlive mržnje“ naročito imajući u vidu da je pobednica u ratu. On se pozvao na govor prvog predsednika Hrvatske Franje Tudjmana u Vukovaru 1997.godine kad je on rekao da Hrvatska „mora da pokaže širinu“. Prema svojim gradjanima srpske nacionalnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com