17 miliona djaka u Rusiji krenulo u školu

Online nastava nije predvidjena za početak školske godine u Rusiji , ali će situacija biti kontrolisana – regionalno.

Školska godina je danas počela za 17 miliona dece, od kojih su 2 miliona djaci – prvaci.

Ukoliko se u školskom odeljenju koronavirusna infekcija dijagnostikuje kod samo jednog učenika, ceo razred prelazi na nastavu na distancu.

Sergej Butrij glavni lekar dečje bolnice „Zora“ ocenio je za Komersant da je odluka o početku školske godine u tradicionalnom formatu doneta samo zato što se deca više nisu mogla držati u kući.

„Pretpostavljam da je odluka da se deca upute na nastavu oči u oči doneta prosto pod pritiskom okolnosti – držati decu i dalje po kućama, prosto je nemoguće- a ne na osnovu ozbiljne analize naučnih činjenica i realnih mogućnosti škola“, rekao je lekar.

U većini ruskih regiona za nastavno osoblje je već uvedena obavezna vakcinacija protiv Covid-19 , ali su se danas još jednom nadležne ruske vlasti izjasnile za isključivo dobrovoljnu vakcinaciju. Pozvani su i nastavnici i roditelji da se vakcinišu.

Što se dece tiče, skrenuta je pažnja da u Rusiji  još nijedna vakcina za vakcinaciju dece protiv Covid-19 nije odobrena za upotrebu, ali je Centar epidemiologije i mikrobiologije Gamaljej, tvorac vakcine Sputnjik, objavio da će masovna vakcinacija dece početi 20.septembra. Dečji ombudsman Ana Kuznjecova je, kako prenosi Komersant, podvukla da se može raditi samo o dobrovoljnoj vakcinaciji.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com