Balet zbog koga red prave organi reda

Teško da ima baleta u Evropi, koji svake godine tokom decembra na repertoaru nema balet Petra Illiča Čajkovskog „Krcko Oraščić“ i gde god da je – karte se prodaju kao da je svetska premijera.

U moskovskom  Boljšom teatru  će od 22.decembra do 6.januara biti odigrane 24 predstave.Svih 15 decembarskih je već prodato.

Cena karte na blagajni pozorišta je 1500 (18 evra) do 15 000 rubalja (180 evra). Prosečna neto  plata je u Rusiji u avgustu ove godine iznosila 634 evra, a penzija 199 evra. Ipak, mnoge kategorije gradjana Rusije imaju popust na ovu cenu.

Stranci znaju da je dobiti kartu za Boljšoj po redovnoj ceni nemoguća misija, iako se protiv čuvenih preprodaja pozorište bori svim sredstvima.

Za predstave „Krcka Oraščića“ karta se može kupiti samo lično, uz pasoš i kovid potvrdu, koja se ne zahteva za mladje od 18 godina. Uz sopstvenu, karta se može kupiti za još jednu osobu, sa njenim pasošem, za susedno mesto i za maloletnu sopstvenu decu, uz krstenicu. Na svakoj karti piše ime i prezime osobe za koju je kupljena, broj njenig pasoša ili krštenice. Na kartu s tudjim imenom u Boljšoj ne može ući niko, tvrdi to čuveno pozorište.

U 0.00 sati 4.decembra, službenici pozorišnog obezbedjenja su, uz saradnju sa snagama reda, a radi održavanja javnog reda, postavili ograde na prostoru uz blagajne Boljšoj teatra. Jer, ujutro u 10 sati počela je pretprodaja karata za 9 predstava „Krcka Oraščića“, koje će se održati od 2.do 6.januara…U ogradjene prostore može da udje 100 osoba, a za još 250 se izdaju narukvice s brojem za dalje čekanje…

Teoretski, ukoliko posle pretprodaje na kasama ostane karata, moći će od 6.decembra u 11 sati da se kupe online…

U Hrvatskom narodnom kazalištu će od 6.decembra ove do 4.januara sledeće godine biti održano 14 predstava „Krcka Oraščića“, karta staje 100 kuna.

U beogradskom Narodnom pozorištu biće krajem decembra održane dve predstave „Krcka Oraščića“. Prema sajtu pozorišta, karata više nema.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com