Da li je ovo moguće: Ruski hakeri opanjkali Katar kod suseda!?

CNN je saopštio da FBI sumnja da iza svadje arapskih država koja je rezultirala izolacijom Katara stoje ruski hakeri.

Navodno su oni hakovali katarsku novinsku agenciju i izazvali skandal koji je završio prekidom diplomatskih odnosa izmedju Katara i osam arapskih država na čelu s Saudijskom Arabijom. FBI, saopštava američki tv-kanal, pomaže Kataru u istrazi tog hakerskog upada. U Katar je poslat tim FBI. Ruski hakeri su navodno ubacili fake news report koji je doveo do totalne izolacije Dohe.

CNN ne navodi detalje ove intervencije hakera, a ruski list Komersant podseća da se krajem maja na stranicama katarske agencije pojavila izjava šefa države i ministra inostranih poslova Katara u kojoj on govori o zategnutim odnosima sa SAD, dobrim vezama s Izraelom i o povlačenju ambasadora iz zemalja Persijskog zaliva. Vlasti Katara su tu izjavu demantovale i saopštile da su stranice agencije hakovane.

U Kataru se nalazi najveća američka vojna baza u inostranstvu. Iz te baze se vode operacije medjunarodne koalicije protiv Islamske države. Francuski Mond piše da je ironija potpuna: bazu u Kataru su SAD otorile kad su 2003. godine napustile Saudijsku Arabiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com