Do pre 4 sata rusko-američki odnosi su bili gori nego ikad

Na zajedničkoj konferenciji za štampu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, američki predsednik Donald Tramp je rekao da su rusko-američki odnosi do pre četiri sata bili gori nego ikad, ali da se pre četiri sata sve promenilo.

Pitan o gasovodu „Severni tok 2“, američki predsednik je rekao da će američki gas konkurisati ruskom na evropskom tržištu. Da on nije siguran da je „Severni tok 2“ u najboljem nemačkom interesu, ali odluka je doneta. Tramp je rekao da je Putin konkurent, ali dobar konkurent.

Na pitanje novinara AP da li je bilo reči o Krimu, ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da je američki predsednik ostao pri stavu da je to bila nelegalna aneksija. Oko Krima su nam gledišta ostala različita, rekao je Putin.

Na pitanje istog novinara, da li je imao kompromitujuće materijale o Trampu, Putin je rekao da je čuo takve glasine, da nije svojevremeno znao da se Tramp nalazi u Moskvi, da o tome nije bio obavešten. Gardijanov izveštač sa ove konferencije je razumeo da je Putin izbegao odgovor.

Ruski predsednik je rekao da je navijao da Tramp pobedi na predsedničkim izborima jer je Tramp govorio o normalizaciji odnosa sa Rusijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com