I naručilac ubistva Babčenka radio za ukrajinske specijalne službe

Kao naručilac ubistva novinara Arkadija Babčenka uhapšen je ukrajinski biznismen koga strana.ue obeležava kao G, i tvrdi da se on bavi nabavkom oružja za ukrajinsku armiju kojim povodom je, u poslednje vreme, dolazio u sukobe s konkurentima.

Strana.ue tvrdi da je G, posle hapšenja, izjavio da su kod njega došli predstavnici ukrajinskih pravosudnih organa i predložili mu da učestvuje u kontraobaveštajnoj operaciji.

„Kao čovek, koji mnogo pomaže ATO, uključujući i postavke oružja, pristao je da pomogne svojoj zemlji. To je znači bila čista provokacija.bA sad je čovek, koji je dolazio kod njega s predlogom, nestao i u Službi bezbednosti Ukrajine pričaju da je on radio za ruske specijalne službe, ali dokaza o tome nema. Naručilac se tamo vodi kao ‘neutvrdjeno lice’ koje saradjuje sa specijalnim službama Ruske Federacije”, piše strana.ue pozivajući se na svoje izvore.

Mediji citiraju i izvesnog advokata Andreja Smirnova koji na Fejsbuk stranici tvrdi da je G. naveo sve podatke i broj telefona svog kontakta u kontraobaveštajnom odeljenju Službe bezbednosti Ukrajine…

Ukrajinske vlasti su saopštile da je uhapšeni naručilac posedovao arsenal oružja i spremao u Ukrajini 30 atentata.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko se, primajući Babčenka, pohvalio da porodica novinara nije bila upućena u operaciju, a on, Porošenko, jeste!

Za to vreme reči odstupanja, u teškoj nelagodi, biraju najviše institucije i najpoznatije organizacije na svetu koje su idiotsku, skandaloznu upotrebu novinara u manipulacijama specijalnih službi primili kao ubistvo i brzo osudili….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com