Istok lovi izdajnike : Dvoje glumaca dobilo otkaz zbog stava o ratu u Ukrajini

Ruski glumci Dmitrij Nazarov i njegova supruga glumica Olga Vasiljeva dobili su otkaz u Moskovskom umetničkom pozorištu „Čehov“, saopštilo je to pozorište, a prenose ruski mediji.

Razlozi za otkaz nisu saopšteni, ali ruski list Komersant podseća da je ove nedelje u Njižnjem Tagile u Sverdlovskoj oblasti otkazana predstava „Koren ljubavi“ jer su gledaoci protestovali što u njoj učestvuje Nazarov.

Taj glumac, inače, ima svoj YouTube kanal na kome, u stihovima, iznosi svoje mišljenje o raznim temama, pa i o ratu u Ukrajini.

U Rusiji je niz javnih ličnosti stavljen na listu ino – agenata, a u vezi sa negativnim stavom koji iznose o ruskoj intervenciji u Ukrajini, uglavnom iz inostranstva.

Neki od ruskih političara, medju kojima prednjače spiker Državne dume Vjačeslav Volodin i zamenik šefa Nacionalnog saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev, predlažu sankcije za ruske gradjane, koji kritikuju rusku intervenciju u Ukrajini i priželjkuju njen neuspeh – Medvedev predlaže da se oni tretiraju kao državni neprijatelji, da im se zauvek zabrani povratak u Rusiju i da u njoj zaradjuju.

Istovremeno, u Rusiji se kritikuje praksa mnogih kulturnih ustanova na zapadu da otkazuju saradnju s ruskim umetnicima, koji odbijaju da javno osude rusku intervenciju u Ukrajini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com