Istok lovi izdajnike : Svi, svi, ali Ala Pugačova!

Ruski mediji prilježno beleže imena svih   javnih ličnosti, koje su posle 24.februara 2022.godine i početka ruske intervencije u Ukrajini, spakovale kofere i otputovale u inostranstvo, a posebno njihovo ponašanje i sudbu u tom inostranstvu.

Već sam odlazak u inostranstvo tumači se kao distanciranje od ruske intervencije u Ukrajini, kao izdaja, rekao je spiker Državne dume Vjačeslav Volodin, „estradnih reptila“, dodala je poznata glumica Marija Šukšina.

I uopšte, kakvim se komentarima časte otputovale, uglavnom estradne i televizijske zvezde, može se pravilno zaključiti iz anketa, vlasti ni malo bliskog, Levada centra : u martu je rusku specijalnu operaciju u Ukrajini kategorično podržavalo (52%) ili uglavnom podržavalo (28%) ukupno 80 odsto anketiranih gradjana Rusije, a u avgustu je ta podrška ostala visokih 76 odsto (46 odsto kategorično podržava , 30 odsto uglavnom podržava).Operaciju ne podržava 17 odsto gradjana Rusije.

Ali s bukom i halabukom, koje od marta do danas prate boravak u Izraelu poznatog bračnog para, pevačice Ale Pugačove (73), njenog supruga komičara Maksima Galkina (46) i dece Lize i Garija (9) malo šta se može porediti.

Pošto je stigao u Izrael, Galkin je na društvenim mrežama objavio : „Od ranog jutra sam na vezi s rodjacima i prijateljima u Ukrajini!Rečima se ne može opisati ono što osećam!Kako je sve to moguće! Nema opravdanja za rat! Ne ratu!“

Kako je to uobičajeno, Galkinu su odmah pronašli neregularnosti pri sticanju vile u Moskvi, a ljutiti učesnici društvenih mreža su ga optužili da ga je“ država svojom rukom hranila“.

Ne, nije od rasprave odustajao Galkin, „ja sam radio i hranio državu porezima. I kao svaki gradjanin imam pravo na svoje mišljenje, čak i ako se ono državi ne sviđa“, napisao je on.

I još :“Ne prebacujte mi izdaju. Nema tu izdaje. Nego vi u glavi odvojite ‘vlast’ od ‘domovine“.

Galkin je 27 godina mladji od svoje slavne supruge, a blizance im je rodila surogat majka.

Glavna urednica RT Margareta Simonjan, koja u Rusiji ima status spomenika, zaključila je da  ono što „sebi dozvoljava Galkin“ njoj dozvoljava da zanemari sve obzire i u uticajnoj emisiji Vladimira Solovjova saopšti ono „što je uvek mislila“ o Galkinu:

„Svi pouzdano znaju da je on gej i da se, da zamaže oči, radi ličnog bogaćenja i karijere, oženio starijom ženom i ubedjuje svu svoju ne baš lakovernu publiku da je medju njima prava ljubav. Razumete o kakvom se licemerju i laži radi. Ali, zaraza, oni su tamo svi takvi“.

Istina, Margareti Simonjan je hrabro uzvratio bivši (četvrti) muž Ale Pugačova, pevač Filip Kirkorov. Podsećajući je da Galkin ima decu, Kirkorov je napisao :

„Ti si glavni urednik glasnika naše zemlje, ti nemaš pravo da seješ razdor. Ti si novinar, a ne nepristojna žena na pazaru koja se razbacuje glasinama i spletkama“.

I u prošli petak je afera oko Galkina doživela kulminaciju: Maksima Galkina je  Ministarstvo pravde Rusije uvrstilo u spisak inostranih agenata jer se, po argumentaciji tog Ministarstva, njegova politička delatnost finansira iz Ukrajine.Što je Galkin  odmah demantovao uz napomenu da se ne bavi političkom delatnošću nego „političkom satirom i humorističkim skečevima već 28 godina“ i da „ne namerava da se odrekne slobode govora, garantovane Ustavom, i svoga prava na rad“.

Svi mediji su sad dužni da uz ime Galkina, kad god ga pomenu, navedu da je inostrani agent, a on sam se kao takav mora identifikovati kad god se obrati državnim organima i institucijama.

Ala Pugačova, koja se u medjuvremenu vratila u Rusiju jer joj deca polaze ( saznalo se :u skupu) školu, objavila je u nedelju da u potpunosti podržava stavove svoga supruga, komičara Maksima Galkina o ratu u Ukrajini i pozvala Ministarstvo pravde Rusije da i nju uvrsti u spisak inostranih agenata.

Ali, u Rusiji proglasiti Alu Pugačovu za inostranog agenta bilo bi isto kao kad bi nekom svojevremeno palo na pamet da u Srbiji za inostranog agenta proglasi Djordja Marjanović ili u Hrvatskoj Olivera Dragojevića. Tog formata je Ala Pugačova i danas  zvezda.

Pa su se na njen predlog zgranuli čak i prema odbeglim zvezdama iznimno oštri poslanici Državne dume, zgranuli su se, ali s prezrenjem.

„Meni je žao što je Pugačova, bivša najpopularnija pevačica u zemlji, toliko izgubila vezu s realnošću da se solidarisala sa onima koji danas žele poraz Rusije. Sad je njeno mesto u istorijskom muzeju vremena SSSRa… I ona, za razliku od Galkina, nema drugu državu. I ona neće postati inostrani agent i od pristojnih ruskih ljudi više neće dobiti podršku. Pobedićemo i bez njenih pesama“, izjavio je poslanik Državne dume Petar Tolstoj a prenela RIA Novosti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com